Robur et Velocitas trekt zich terug uit beker, derby tegen csv gaat niet door

By | 10 november 2021

De voor donderdagavond vastgestelde bekerderby tussen csv Apeldoorn en Robur et Velocitas gaat niet door. Omdat de door blessures geplaagde zondagderdeklasser geen representatief elftal op de been kan brengen en beide clubs op korte termijn geen andere speeldatum konden vinden, besloot Robur et Velocitas zich terug te trekken uit het toernooi om de districtsbeker.

Met het oog op het voor zondag ingelaste inhaalduel voor de competitie bij Activia, is de technische staf van de club uit Kerschoten bang voor een te grote extra belasting voor de toch al niet geheel okselfrisse spelersgroep. “Zeker gezien het belang dat er voor ons op het spel staat bij Activia, hebben wij vanuit Robur-perspectief de minst slecht optie gekozen. Als wij donderdagavond zouden spelen, dan ben je zo weer drie of vier blessures verder. We hebben een groep van achttien man. Voor die wedstrijd van zondag wordt het weer puzzelen”, verklaart trainer Martijn Jongbloed hoeveel moeite het hem kost om wekelijks elf fitte spelers aan de aftrap te krijgen.

Technisch manager Eric Looijen voegt er aan toe dat er zeker geen sprake van onwil is van Robur-zijde. “De prioriteit ligt bij de gezondheid van onze spelers. We wilden niet met de smoes van corona komen. Dat had ook gekund. Maar wij spelen open kaart en nemen onze verantwoordelijkheid. Op het moment dat die wedstrijd naar de donderdag ging, had de KNVB die inhaalwedstrijd nog niet gepland. Wanneer je donderdag een zware wedstrijd hebt waarin iedereen op z’n tenen moet lopen, is het herstel eenvoudigweg te kort om er zondag weer te staan. En je kunt ook niet zeggen dat je zondag niet wilt voetballen. Het is zeker niet zo dat we die beker niet belangrijk vinden, maar we zien ze links er rechts omvallen. Die dubbele belasting is te groot.”

Tiemen Hoekman betreurt dat de wedstrijd tussen de twee Apeldoornse clubs geen doorgang kan vinden. “Ik vind het spijtig. Wij willen het liefst voetballen. Bij ons zijn er ook wat pijntjes en blessures. Maar dat heeft elke club momenteel wel”, meent de teammanager van csv Apeldoorn.

Hoekman wijst er op dat het een afweging van Robur is geweest om niet te voetballen. “Wij voetballen het liefst op de datum die de KNVB ons voorschrijft. Dat was oorspronkelijk zaterdag 13 november. Omdat wij graag om drie uur in plaats van vijf uur wilden spelen, is de wedstrijd op verzoek van Robur naar donderdag verschoven. Omdat zij spelers hebben die op zaterdag werken, was zaterdag voor hun geen optie. Dinsdagavond kwam het verzoek om de wedstrijd opnieuw te verplaatsen. Binnen csv hebben we het daar over gehad. Wij hebben een druk programma. We moeten ook nog inhalen tegen SVI. Wij wilden daarom het liefst donderdag spelen of zaterdag. Nu heeft Robur zich teruggetrokken. Daar staan wij buiten. Al is het voor ons wel teleurstellend.”

destentor.nl woensdag 10 november 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *