Onmachtig AGOVV Futsal geeft niet thuis tegen Leekster Eagles

By | 13 november 2021

Een wedstrijd die koste wat kost gewonnen moest worden leverde de zaalvoetballers van AGOVV niet het gewenste resultaat op. De onmachtige Apeldoornse eredivisionist gaf vrijdagavond in sporthal Mheenpark niet thuis tegen laagvlieger Leekster Eagles/Amysoft en mocht de pijnlijke 1-0 nederlaag enkel zichzelf aanrekenen.

Door het verlies zakt AGOVV Futsal (9 punten uit 9 wedstrijden) naar de tiende plaats op de eredivisieranglijst. Het gat met HV/Veerhuys op plek acht, die na de eerste fase van het seizoen recht geeft op een plek in de kampioenspoule, bedraagt nog altijd slechts drie punten. Met Tigers Roermond (8-9), White Stones (9-8) – uitgerekend de komende twee tegenstanders van de Blauwen – en zvv Den Haag (9-8) liggen er meer kapers op de kust voor het felbegeerde ticket. “Het gaat nog spannend worden. Wij moeten punten blijven pakken, maar we hebben niks meer in eigen hand”, was Yasin Erdal zich bewust.

De 35-jarige routinier speelde ongewild een hoofdrol in de wedstrijd.  Vier minuten voor het rustsignaal mocht hij na een tweede gele kaart voortijdig gaan douchen. Nota bene na een overtreding die niet hij, maar Redouan Boundati maakte. “Ik raakte hem niet, maar ze wezen mij al aan. Dan is er niets meer aan te doen”, berustte Erdal in zijn voortijdige uitsluiting.

Kansen creëerde de thuisploeg zowel met als zonder het verlengstuk van coach Serkan Kav in het veld nauwelijks. Al enkele minuten voordat Erdal werd weggestuurd had Jean Matitaputty de mooiste mogelijkheid om zeep gelopen. De veldspeler van Groen Wit had de bal vrijstaand bij de tweede paal voor het intikken. Matitaputty had echter iets heel moois achter het standbeen in gedachten. De uitvoering daarvan verliep niet geheel naar wens. De misser kwam de pechvogel op een flinke uitbrander te staan van keeper Ceylan Cenik. De Belgische sluitpost hield zijn ploeg even later nog op de been door een strafschop te stoppen.

In de tweede helft ging het alsnog mis voor de Apeldoorners. Na een moment van onachtzaamheid in de AGOVV-defensie sloegen de Groningers toe. Al hield doelman Cenik bij hoog en laag vol dat de bal niet in z’n volle omvang de doellijn had gepasseerd.

Dat de wedstrijd een ander verloop had genomen wanneer Matitataputty voor rust voor een simpele oplossing had gekozen, wuifde Erdal naderhand weg. “Ik geloof niet zo in ‘als’. Dan kun je ook wel zeggen dat het anders was gegaan als zij die penalty erin schieten. Gezien de kansen hebben zij verdiend gewonnen.”

destentor.nl zaterdag 13 november 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *