Yasin Erdal met AGOVV Futsal op ontdekkingsreis door de eredivisie

By | 15 november 2021

Hij geldt als het verlengstuk van coach Serkan Kav binnen de lijnen. Met al zijn ervaring moet de 35-jarige Yasin Erdal de zaalvoetballers van AGOVV wegwijs maken in de eredivisie. Tegen Leekster Eagles/Amysoft haalde de speler-trainer het einde van de eerste helft niet eens. Vanwege een onterechte rode kaart moest de routinier in de Mheenhal lijdzaam mee aanzien hoe zijn ploeggenoten hun kansen op plaatsing voor de kampioenspoule zelf minimaliseerden.

Vanaf de tribune zag Erdal hoe de tegenstander na rust met het kleinst mogelijke verschil de drie vooraf ingecalculeerde punten wegkaapte. “Het is vooral zuur dat we nu die aansluiting missen met de ploegen boven ons. Het was een mindere wedstrijd van onze kant. Er werden verkeerde keuzes gemaakt. Het was onrustig. We creëerden te weinig. Met Dylan de Bruin hebben we iemand die uit het niets een doelpunt kan maken. Hem misten we voorin.”

Corona zorgde ruim een jaar geleden voor een abrupt einde aan het premièrejaar van AGOVV Futsal op het hoogste niveau. Wat nu het eerste volledige eredivisieseizoen moet worden na de inlijving van Futsal Apeldoorn door AGOVV verloopt voor de hoofdmacht tot dusverre met horten en stoten. Een logisch proces, meent Erdal. Het team, een mix van oude rotten zoals hijzelf en jonge maar wispelturige talenten, staat volop in de steigers. In menig opzicht kan het beter, maar groeipotentieel ziet hij zeker. Al beschikt AGOVV Futsal bij lange na niet over de financiële mogelijkheden van de topteams in ’s lands eliteklasse. 

“Wij trainen slechts één keer in de week. Wij hebben niet echt middelen. Het is nu allemaal vrijblijvend. Dat zie je ook terug in ons spel. Vooraf stel je handhaving als doel. Nu hebben we een paar keer gewonnen. En dan wil je altijd meer als je spreekt uit je sportershart. Dan hoop je op die achtste plaats. Voor de ontwikkeling van het team zou het heel goed zijn. In die kampioenspoule speel je elke week een topwedstrijd. Maar ook plek negen geeft recht op de nacompetitie. Daarmee kunnen we de play-offs aan het eind van het seizoen ook nog halen”, ziet een optimistische Erdal volop sportieve uitdagingen voor de komende maanden.

Stukje bij beetje moet er een solide basis ontstaan waarmee eredivisiezaalvoetbal ter plaatse gewaarborgd kan worden. “Apeldoorners zijn best wel geïnteresseerd in zaalvoetbal. Kijk maar naar het aantal toeschouwers dat komt kijken. Vanuit AGOVV en degenen die zijn overgekomen vanuit Futsal Apeldoorn proberen we het een beetje op te bouwen. Ook organisatorisch. Het kost tijd en gewenning om erin te slijpen wat nodig is. Een plek bij die eerste acht zou heel mooi zijn. Degraderen doen wij zeer zeker niet. Dat gebeurt niet met dit team.”

De Stentor maandag 15 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *