Apeldoorner Alpay Yuzgec terug bij nationaal zaalvoetbalteam Turkije

By | 15 april 2023

Na bijna vijf jaar afwezigheid keert Alpay Yuzgec terug in de selectie van het nationale zaalvoetbalteam van Turkije. De Apeldoornse keeper, die eerst op Goede Vrijdag met zijn club ZVV Ede de bekerfinale speelt, is door de Turkse bondscoach opgeroepen voor een trainingsstage in eigen land en een vierlandentoernooi in het Kroatië.

Eind 2017 maakte de destijds voor WSV uitkomende Yuzgec in Moldavië al zijn interlanddebuut. Aansluitend raakte hij buiten beeld van de Turkse keuzeheren. Zijn hernieuwde uitverkiezing stemt de inmiddels 25-jarige doelman blij en trots.

De geboren en getogen Apeldoorner begint verwachtingsvol aan het nieuwe avontuur. “Ik ben in maart al gevraagd, maar dat ging vanwege de aardbeving in Turkije niet door. Ik ben toen wel meteen in de groepsapp gezet. Ik vlieg 8 april naar Turkije. Van daaruit vliegen we op 12 april naar Zagreb. Vijf jaar is lang geleden. Ik heb in de tussentijd stappen gemaakt en hoop dat ik de bondscoach kan laten zien dat ik me ontwikkeld heb. In de toekomst met Turkije meedoen aan een EK of WK zou heel mooi zijn. Dat is het hoogste wat je als zaalvoetballer kan bereiken.”

De fervente Besiktas-supporter volgt zijn hart. “Ik werk in de zorg. Als ZZP’er ben ik flexibel. Nu met de ramadan zorgt het ook voor afleiding. Ik word vader en heb pas een huis gekocht. Het zijn drukke tijden. Wel mis ik met wellicht de kampioenswedstrijd met Ede tegen Winsum, maar Turkije is nummer één.”

Yuzgec werd eigenlijk op vrijdag 7 april al in Turkije verwacht. Vanwege de Nederlandse bekerfinale stapt hij pas een dag nadien op het vliegtuig. Met de ambitieuze eerstedivisionist uit Ede begint hij in Rotterdam weliswaar als underdog aan de eindstrijd tegen FC Eindhoven, kansloos acht hij zijn ploeg zeker niet. “Eindhoven is favoriet, wij zijn de underdog. Het kan alle kanten opgaan. Wij gaan voor de winst. We hebben die beker al met één hand vast. Het leeft enorm. Ik heb al veel berichten gehad van mensen die komen kijken. Ook uit Apeldoorn. Er gaan een paar bussen mee naar Rotterdam.”

Destentor.nl donderdag 30 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *