Jelle Bosma wacht geduldig op z’n kans bij Dynamo

By | 17 december 2023

De mannen van Dynamo zijn de drukke decembermaand met een hoopgevend resultaat begonnen. Coach Redbad Strikwerda vond dat zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport opnieuw te veel fouten maakte, dankzij de 3-0 zege passeerden de Apeldoornse volleyballers de tegenstander wel op de ranglijst.

Middenaanvaller Jelle Bosma maakte zaterdagavond ook weer zijn opwachting. In het afgelopen kampioensjaar kwam de 20-jarige Apeldoorner als gevolg van een ontstoken pees in de knie nauwelijks in actie. In het huidige seizoen mocht het talent al meermaals laten zien wat hij kan. Bij een voorsprong van 20-10 in de tweede set bracht coach Redbad Strikwerda de jongste en langste (2,05 meter) speler uit zijn selectie binnen de lijnen. Om hem vervolgens tot en met de laatste balwisseling te laten staan.

“Dat ik meteen een aanval kon afmaken, is dan mooi binnenkomen. Serverend ging het daarna iets minder. Het was al frustrerend om vanaf de kant te zien dat er veel fout geserveerd werd. En dan kom je erin en doe je het persoonlijk ook niet goed. Het belangrijkste was dat we de wedstrijd wonnen. Sliedrecht stond boven ons. Het mooiste is natuurlijk om aan het einde van het seizoen eerste te staan”, vindt Bosma dat de landskampioen het hoogst haalbare moet nastreven in de reguliere competitie.

Ploeggenoot Maikel van Zeist, onlangs gestart als personal trainer, neem zijn jonge collega buiten de groepstrainingen om onder z’n hoede. “Ik heb al meer gespeeld dan vorig seizoen. Het voelt nog niet helemaal zoals het was, maar ik ben meer speelklaar. Ik train sinds kort bij Maikel. Hij stelt een programma op dat gebaseerd is op kracht en conditie. Ik voel me er lichamelijk fitter door. Het zorgt ervoor dat ik sneller herstel. In die Europese potjes weet ik dat ik niet zo gauw zal spelen. Met de kansen die ik tot dusverre krijg van Redbad, ben ik tevreden. Ik ben redelijk goed de zomer uitgekomen, maar ik weet van mezelf dat ik nog wel een stukje beter kan”, waakt Bosma ervoor om overhaast te werk te gaan en wacht hij geduldig op de kansen die hij krijgt.

Die kansen gaan de komende weken ongetwijfeld komen. Tot aan de Kerst moet Dynamo namelijk vol aan de bak. In een tijdsbestek van achttien dagen mag de landskampioen zich opmaken voor vier competitieduels, de dubbele Europese ontmoeting met het Turkse Fenerbahçe en de bekerkraker tegen Limax.

Bosma kijkt er naar uit, verheugt zich vooral op de aanstaande reis naar Istanbul. “Het was jammer dat we in de vorige ronde de uitwedstrijd in Montenegro van Budva verloren. Thuis hebben we ze vorige week toch met 4-0 verslagen. Dat levert ons nu die wedstrijden tegen Fenerbahçe op. Het is wel gaaf om zulke wedstrijden mee te maken. Ik ben heel benieuwd naar Turkije. Ik heb nog geen beelden van Fenerbahçe gezien. Ik weet alleen dat Dick Kooy er speelt en dat de Turkse competitie een stuk hoger aangeschreven staat dan de eredivisie”, verwacht Bosma dat Dynamo veel opsteekt van de dubbele confrontatie met de gerenommeerde Turkse tegenstander.

De Stentor maandag 4 december 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *