Ambitieus Alexandria voldoet niet aan de eigen verwachtingen

By | 19 februari 2024

Voor zover Alexandria nog enige kampioensaspiraties koesterde, dan kunnen die na de 3-1 nederlaag bij De Veluwse Boys gevoeglijk de koelkast in. Een achterstand van tien punten inlopen op koploper Hulshorst lijkt in de resterende tien competitieduels iets te veel gevraagd van de ambitieuze Apeldoornse zaterdagvijfdeklasser. Vooralsnog is WKA geen WKE.

De verwachtingen waren voor aanvang van het huidige voetbaljaar met recht hoog gespannen op sportpark Nagelpoel. Na enkele seizoenen zonder eerste elftal op standaardniveau volgde een herstart. Met bijna een compleet elftal verhuisde Stephan Quack in de zomer van Apeldoornse Boys naar de andere kant van de Oude Beekbergerweg. Medio oktober verkondigde de trainer voor de camera’s van FC Apeldoorn, het populaire online voetbalprogramma van RTV Apeldoorn, dat zijn selectie de kwaliteiten herbergde om op termijn misschien wel door te stoten naar de derde- of zelfs tweede klasse. Nauwelijks vier maanden later lijkt zelfs de vierde klasse al te hoog gegrepen.

Na een enigszins teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft zag Quack in de winterstop twee smaakmakers vertrekken. Het tussentijdse afhaken van Rachid Boughalab en Ismar Maglajlic betekent een gevoelige aderlating. Nu de kansen op het kampioenschap na het pijnlijke verlies in Garderen verkeken lijken, kan enkel het winnen van een periodetitel de promotiedromen nieuw leven inblazen.

De trainer zelf blijft optimistisch en houdt er alle vertrouwen in. “Promotie is nog altijd ons doel. Als dat niet lukt, dan hebben we gefaald. Dan hebben we het zelf laten liggen. Maar we hebben nog kans op de tweede periodetitel. Om die te pakken moeten we vier keer gas geven. En daarna is er ook nog een derde periodetitel”, blijft Quack hoop houden om via een nacompetitieticket alsnog de stap omhoog te kunnen maken. Aan het vooruitzicht van een pikante derby tegen zijn oude club, dat degradatie naar de vijfde klasse nauwelijks meer kan ontlopen, weigert de voormalige trainer van Apeldoornse Boys in dit stadium van de competitie al te denken.

Wanneer Alexandria nog een rol van betekenis had willen spelen in de titelstrijd in 5B, had het de uitwedstrijd bij De Veluwse Boys winnend moeten afsluiten. Hoewel het gehandicapte ensemble uit Apeldoorn-Zuid weinig aanspraak mocht maken op de drie punten, had het maar zo anders kunnen lopen wanneer op slag van rust bij de stand 1-1 een Apeldoornse goal niet wegens buitenspel was afgekeurd. Ten onrechte volgens Mourad Kasrioui, die bij absentie van Fehim Begovic de aanvoerdersband droeg. “Het was absoluut geen buitenspel”, oordeelde de Alexandria-captain.

De oud-speler van Columbia, Victoria Boys en Apeldoornse Boys stond zaterdagmiddag opgesteld op de voor hem ongebruikelijke positie centraal achterin. “Ik heb bijna overal al gespeeld, behalve als keeper. Het was wel wat onwennig. Het zijn dure punten die we hebben laten liggen. Als we nog wat hadden gewild, hadden we moeten winnen. We misten vandaag te veel mensen. Fehim en Dave Oussoren zijn moeilijk te vervangen. Roelof Roossien moest worden opgetrommeld van zijn werk. Het zit ons ook niet echt mee. In de vijfde klasse is het anders voetballen. In het begin van het seizoen wilden we alles voetballend oplossen. Dan kom je juist niet aan voetballen toe. Inmiddels gaat dat beter en zit er meer strijdlust in. We moeten nu maar vol gaan voor een periodetitel”, ziet ook Kasrioui nog mogelijkheden op promotie.

Berouw heeft de 33-jarige routinier nog geen moment gehad van dat hij zijn trainer vergezelde van Malkenschoten naar Alexandria. “We hebben heel veel plezier. Als je ziet wat de club allemaal doet, alles is echt perfect geregeld. Misschien moeten we dit jaar maar als een leerjaar zien. Volgens mij gaat iedereen volgend seizoen door. Voor het geval het nu niet lukt, dan volgend jaar maar.”

De Stentor maandag 19 februari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *