Cupfighter csv naar hoofdronde KNVB-beker

By | 24 augustus 2017

Csv Apeldoorn mag hopen op het grote lot. Ajax, Feyenoord of PSV naar sportpark Orderbos? Het is niet ondenkbaar nu de winnaar van de oostelijke districtsbeker andermaal z’n kwaliteiten als cupfighter onder bewijs heeft gesteld. In Oldenzaal versloegen de Apeldoorners woensdagavond zondagderdedivsionist Quick’20 en plaatsten zich daarmee voor het hoofdtoernooi om de KNVB beker.

Na 13 minuten scoorde Steven van Es met het hoofd de bij nader inzien winnende treffer. Quick’20 drong wel aan, maar slaagde er niet in Patrick Jansen te bedwingen. In de tweede helft kregen de Apeldoorners steeds meer ruimte, maar konden zij de wedstrijd niet voortijdig ‘killen’. De meest uitgelezen gelegenheid daartoe kwam zeven minuten voor het einde vanaf de strafschopstip. Richard van Beek had aan alle onzekerheid einde kunnen maken. De csv-invaller stuitte vanaf elf meter echter op keeper Van Berkel.

Met de moed der vertwijfeling haalden de Oldenzalers alles uit de kast om er in elk geval nog een verlenging uit te slepen. In het penalty’s versieren toonden zij zich niet zo bedreven… Wel stuurde scheidsrechter Rozendaal één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd csv-keeper Patrick Jansen om onduidelijke redenen met rood van het veld. Aangezien trainer Jürgen Schefczyk al drie keer gewisseld had, moest aanvaller Mark Fennebeumer noodgedwongen tussen de palen plaatsnemen. De man die ooit al eens een finale om de Apeldoorn Cup keepte hield zijn doel schoon en hielp csv zodoende over de drempel naar het hoofdtoernooi.

De loting voor de eerste ronde vindt plaats op zaterdag 26 augustus. Amateurclubs die een profclub als tegenstander loten, krijgen automatisch het recht om thuis te spelen. De wedstrijden worden gespeeld op 19, 20 en 21 september.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *