Kwakkelend Beekbergen krijgt punten niet cadeau van SV Orderbos

By | 25 maart 2024

Met pijn en moeite ontdeed Beekbergen zich zondag in de derde klasse B van gedoodverfd degradant SV Orderbos. De bitterballen, waarop een sponsor gewoontegetrouw de man van de wedstrijd beloont, smaakten er na afloop evenwel niet minder om.

Beekbergen kent een matige start van 2024. Sinds de jaarwisseling wil het niet bepaald vlotten. Van de acht competitieduels tot aan de confrontatie met SV Orderbos verloor het er vijf. Alleen GSV ’38 werd verslagen. Die 3-2 zege aan de Veldhofweg dateerde echter alweer van 28 januari.

Uitzichtloos is de situatie vooralsnog allerminst. Beekbergen houdt de kansen op handhaving volledig in eigen hand. De achterstand op het op de veilige tiende plek geklasseerde Rheden bedroeg tot aan zondag slechts drie punten. De minder rooskleurige klant van de medaille was daarentegen dat enkel het minder slechte doelsaldo in vergelijking met de nummer voorlaatst VVO de Beekbergenaren van een rechtstreekse degradatieplaats scheidde.

Selectiespelers van de derdeklasser die wat minder op dreef zijn krijgen de twijfelachtige eer een week lang door het leven te moeten als ‘Pietertje van de Week’. Met inbegrip van een bijbehorend roze T-shirt. Om niet collectief uit te groeien tot ‘Pietertjes van het seizoen’ mocht de al bijna zekere degradant SV Orderbos daarom gerust de juiste tegenstander op het juiste moment worden genoemd. Al viel de doorweekte praktijk toch behoorlijk tegen. De kwakkelende thuisploeg kreeg die zo broodnodige drie punten zeker niet cadeau.

De bezoekers uit Orden waren niet naar Beekbergen afgereisd om voor de zoveelste keer dit seizoen als schietschijf te fungeren. Het paste helemaal in het beeld van de wedstrijd dat de enige goal op deze onstuimige middag, waarop het vertoonde spel bijna even slecht was als het weer, uit de lucht kwam vallen. Uit diezelfde hemel van waaruit gedurende het overgrote deel van de match een aanzienlijke hoeveelheid nattigheid neerdaalde op het Beekbergense kunstgras. Bij de eindafrekening op 26 mei kan die treffer van Timme de Ru voor de formatie van trainer Danny van Engeland misschien wel eens héél belangrijk blijken te zijn.

“Aan het einde van het seizoen praat niemand meer over deze wedstrijd. Vorige week bij Witkampers speelden we echt goed en leverde ons dat een punt op. Vandaag heb je natuurlijk te maken met een heel andere tegenstander. Het weer was even troosteloos als het voetbal. Door al die regen was het veld glad en schoten veel ballen door. Maar dat neemt niet weg dat we zelf ook veel te weinig afdwongen”, wond Van Engeland er nadien geen doekjes om. De drie punten waren het enige geweest dat telde in het weinig verheffende spektakel.

Het afgelopen seizoen was Beekbergen dan wel de enige zondagderdeklasser uit de Gemeente Apeldoorn die de nacompetitie om promotie haalde. Ook in die doldwaze competitie van toen moest het tot het laatste moment vrezen voor degradatie. Een jaar later is het niet anders. “We moeten nog zes wedstrijden. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd”, gaat de trainer desondanks vol goede moed de slotfase van het seizoen tegemoet.

Bernard van Werven, die Beekbergen in 2012 naar de tweede klasse leidde, heeft zich ondertussen al lang neergelegd bij het onvermijdelijke. Hij had wel enig recht van spreken door te beweren dat er meer in had gezeten voor zijn structureel onderbemande equipe. “Maar dan zit ‘m net weer niet mee”, vertelde de Orderbos-trainer in één zin het verhaal van een heel seizoen.

Van Werven had aangegeven na dit seizoen te stoppen, maar kwam onlangs op dat besluit terug. Het komend seizoen neemt hij het eveneens zieltogende Apeldoornse Boys onder zijn hoede. “Ik ben daar ooit begonnen. Het is mijn club. Als ik voor mezelf de cirkel ergens rond wil maken, dan is het het mooiste om dat bij Apeldoornse Boys te doen.”

De Stentor maandag 25 maart 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *