Middagje uit in het rode deel van Spakenburg

By | 24 augustus 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Voor m’n lol in Nederland wedstrijden in het betaalde voetbal bezoeken doe ik nog maar zelden. Van dat opgefokte gedoe rond dat soort potjes heb ik de buik meer dan vol. Ze bekijken het maar met hun combiregelingen en clubkaartflauwekul.

Nee, dan voel ik me op de amateurvelden veel meer thuis. Behalve thuis in Apeldoorn ga ik als het schema het toelaat ook graag kijken in de top van het amateurvoetbal. Vooral op zaterdag.

Elk seizoen kom ik wel een keer in Spakenburg. Aan de rode of blauwe kant van sportpark de Westmaat is me om het even. Ik vind het allebei prachtige clubs. Op de accommodaties van IJsselmeervogels of de SV kan menig club in de biercompetitie alleen maar jaloers zijn. Petje af voor wat toppers uit gehuchten en gaten zoals Spakenburg, Katwijk of Groesbeek door de jaren heen op een voetbalveld gepresteerd hebben. Het zou bestuurders en bedrijfsleven bij ons in het dorp eens goed aan het denken moeten zetten.

Onze Apeldoornse Bundesliga bezit ontegenzeggelijk z’n charmes, het blijft hoe dan ook van een iets minder allooi en allure dan wat rooien en blauwen op de Westmaat bewerkstelligen. Zelfs als de Vogels niet verder komen dan een bloedeloze 0-0 tegen FC Lisse, zoals vier jaar geleden, beleef ik – zoals in dit specifieke geval – in het rode deel van Spakenburg toch een aangenaam middagje uit.

24 augustus 2013 Spakenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *