Arbiter laat het afweten bij Malaga-reserves

By | 29 augustus 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Daags voorafgaand aan Malaga CF – Atletico Madrid als warming-up een potje meepikken van het reserveteam. Atletico Malagueño tegen CDUD Carboneras. Warm is het zeker op de avond van de wedstrijd op het trainingscomplex van de club uit de Primera División. Het voetballen schiet er helaas bij in. De wedstrijd gaat niet door. De scheidsrechter komt niet opdagen.

Om Ciudad Deportiva El Viso vanuit het centrum van Malaga per openbaar vervoer te bereiken is al een hels karwei. Het complex ligt ergens aan de rand van de stad. De frequentie van het aantal bussen dat de afgelegen buitenwijk Teatinos-Universidad aandoet beperkt zich tot één per uur. Via de nodige omwegen bereik ik nochtans ruimschoots op tijd de plek van bestemming.

Om 19.30 uur staat de aftrap gepland van het competitieduel van Malaga’s filiaal in groep IX van de Spaanse derde divisie. Onvoorstelbaar op wat voor vervallen locatie één van de topclubs van Andalusië z’n gasten ontvangt. Wát een ouwe baggerbende. Een likje verf kan geen kwaad.

Wanneer de spelers van beide teams het veld betreden voor hun warming-up lijkt weinig een verhit en temperamentvol voetbalavondje in de weg te staan. Helaas. De schijn bedriegt. Aan het opwarmen van de spelers komt maar geen einde. Op het geplande aanvangstijdstip staan de voetballers nog altijd hun oefeningen te doen. Totdat de acteurs hun ge-rek en ge-strek beëindigen en aanstalten maken terug te keren naar de kleedkamers. De arbitro van dienst heeft het laten afweten, zo luidt de mededeling. Een vervanger is niet voor handen. De wedstrijd wordt afgelast. Spelers en publiek mogen hun visite aan de Ciudad Deportiva vroegtijdig beëindigen. Hasta la vista!

Bij het toegangsloket krijg ik wel keurig de 6 euro terug die ik voor mijn kaartje heb betaald. En vervolgens bij de dichtstbijzijnde halte maar een kwartiertje of drie wachten totdat er eindelijk een bus komt om me terug te vervoeren naar het stadscentrum. Tsja, zo maak je nog eens wat mee.

29 augustus 2009 Malaga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *