FC Sevilla houdt Real Racing Club in bedwang

By | 31 augustus 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Bij zonaanbidders staat het noorden van Spanje toch wat in de schaduw van de Costas aan de oost- en zuidkant. Van dat het er naar verluidt vaker regent merk ik weinig wanneer ik negen jaar geleden de Cantabrische Zee met eigen ogen aanschouw.

Het is strandweer. Een stralende zondag. Met de nadruk op zon. Véél zon. Heel Santander lijkt het strand van El Sardinero te hebben opgezocht. Jong en oud krioelen er door elkaar heen. Er zijn vervelendere plekken denkbaar om ’s middags na een lange busrit vanuit Madrid eventjes uit te blazen.

Ook lekker is dat het strand zich op slechts enkele minuten lopen bevindt van het Estadio Sardinero. Ik hoef alleen de straat maar over te steken en ik sta al voor de taquillas.

Real Racing Club, de voetbaltrots van de hoofdstad van Cantabrië, begint de temporada 2008-2009 als UEFA Cup-deelnemer. De zesde plaats uit het voorgaande seizoen betekent een hoogtepunt in de clubhistorie. De verwachtingen zijn hooggespannen op de eerste speeldag van de Primera División. Het komt er niet helemaal uit. FC Sevilla werkt niet mee aan het geplande feestje. Meer dan een 1-1 gelijkspel zit er niet in voor Racing.

31 augustus 2008 Santander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *