Olympisch Stadion blijft akelig leeg bij finale

By | 24 november 2017

Vandaag 30 jaar geleden

Het kaartje heb ik nog. Staanplaats in Vak T. Voor 20 gulden. Behoorlijk aan de prijs naar de maatstaven van 1987 gemeten. En zo dachten blijkbaar veel mensen erover. Want het Olympisch Stadion in Amsterdam blijft akelig leeg bij de eerste finalewedstrijd om de Europese Super Cup tussen Ajax en FC Porto.

Bij het eerste treffen tussen de winnaar van de inmiddels niet meer bestaande Europa Cup voor bekerwinnaars en de winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen, de voorloper van de huidige Champions League, zitten en staan slechts 27.000 toeschouwers in de oude Olympische betonbak. Het hedendaagse evenementenpubliek moet dan nog geboren worden.

In een vrij troosteloze ambiance scoort de kleine Rui Barros al na vijf minuten de enige goal van de avond. Daarna metselen de Portugezen de boel achterin vakkundig dicht en lopen de dartele Amsterdamse veulentjes zich stuk op gewapend beton made in Porto. Zo gek veel is er sindsdien niet eens veranderd. Vroeger was echt niet alles beter.

Os Filhos do Dragão, ofwel de zonen van de draak, hebben de draak van een wedstrijd in samengevatte vorm op YouTube gezet: https://www.youtube.com/watch?v=b5TjoMO2KmQ

 24 november 1987 Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *