Waterkanon

By | 12 april 2019

Het mag gerust een klein wonder worden genoemd dat er woensdagavond voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Juventus geen slachtoffers zijn gevallen. De verstandelijke vermogens van een politiecommandant die besluit een waterkanon in te zetten en de cavalerie los te laten op een feestende menigte voetbalfans, mogen ernstig in twijfel worden getrokken. Behoort zo iemand niet zelf voor langere tijd in verzekerde bewaring te worden gesteld?

Ik ben benieuwd hoeveel Ajax-supporters volgende week bij de return volgens aloud Italiaans gebruik aan het mes zullen worden geregen. Of wederom slachtoffer worden van buitensporig politiegeweld. Nou alleen maar hopen dat alle historische fonteinen in het centrum van Turijn de komst van die barbaarse horden uit Nederland overleven. Dan hoeven professionele azijnzeikers en zogenaamde deskundigen dáár naderhand tenminste niet hun verontwaardiging over uit te spreken.

Maar gelukkig ligt het nooit aan de politie wanneer er eens wat gebeurt bij een voetbalwedstrijd. Naar verluidt is het een kwestie van eigen schuld dikke bult dat weerloze mensen door ondoordacht en falend politieoptreden bij de Johan Cruijff Arena onder de voet dreigen te worden gelopen. Net zomin als bij de rellen bij Ajax – Celtic in 2013 valt de hoofdstedelijke veldwachterij ook ditmaal niets aan te rekenen.

Die woordvoerder die voor de camera van ‘Hart van Nederland’ de ontoelaatbare handelswijze probeerde te rechtvaardigen, wees erop dat de politie de Ajax-aanhang al vooraf had gewaarschuwd. Tsja, en een gewaarschuwde voetbalfan telt nou eenmaal voor twee. Dat ze het maar in hun oren knopen. Op dergelijke mensen mogen plichtsbewuste ME’ers hun wapenstokken dubbel en dwars botvieren. Zonder aanziens des persoons. Straffeloos hakken. Befehl ist Befehl!

Het verbod op gezichtsbedekkende kleding, waarvan de politiewoordvoerder repte, was natuurlijk helemaal een giller van jewelste. Het is algemeen bekend dat in die Amsterdamse vrijstaat van mevrouw Halsema veel anders is dan is dan in minder progressieve delen van Nederland. Toch riekt het wel ernstig naar discriminatie dat bezoekers van voetbalwedstrijden vogelvrij verklaard worden, terwijl Antifa-vuilnis en krakerstuig op hun beurt ongestraft met bivakmutsen op door de straten mogen marcheren. Hoezeer de knokploegen van Groen Links boven de wet staan getuigt van de dubbele moraal in Nederland in het algemeen en in Pyongyang aan het IJ in het bijzonder. Op z’n zachtst gezegd nogal hypocriet.

Tot hoeveel jaar gevangenisstraf zou een voetbalsupporter in Nederland veroordeeld worden wanneer hij politici naar het hiernamaals wenst en ‘paf’ roept?

© RK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *