Berkhout en Tijhuis langer bij Draisma Dynamo

By | 4 mei 2020

De selectie van Draisma Dynamo krijgt steeds meer vorm. Inmiddels hebben ook Joris Berkhout en Sjors Tijhuis gekozen voor een langer verblijf bij de Apeldoornse club.

Bestuurslid Wim Jonker meent dat de 20-jarige spelverdeler en de 19-jarige middenaanvaller er verstandig aan doen hun huidige leerschool te vervolgen. “Sjors is een fijne teamplayer. Ondanks enkele blessures heeft hij zich afgelopen jaar goed ontwikkeld. Ik verwacht dat hij komend seizoen nog beter gaat worden en uitgroeit tot een vaste waarde in de eredivisie. Ik vind Joris één van de meest talentvolle spelverdelers van Nederland. Hij is erg allround en goed in alle facetten van het spel. Hij moet zich alleen nog verder ontwikkelen en dat kan heel goed bij Draisma Dynamo. Uit eigen ervaring weet ik dat het als spelverdeler altijd moeilijk is om op jonge leeftijd een basisplek te veroveren in de top van de eredivisie. Het is niet altijd even makkelijk om geduldig te blijven, maar Joris krijgt ongetwijfeld veel speelkansen”, voorspelt het bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo.

Berkhout verklaart op de website van zijn club dat hij verre van uitgeleerd is als stand-in voor Freek de Weijer. “Ik ben blij dat ik mijn contract heb kunnen verlengen en dat ik me door kan ontwikkelen. Het is ook mooi om een nieuwe kans te krijgen om met Draisma Dynamo voor de prijzen te spelen.” 

Apeldoorner Tijhuis ziet eveneens nog volop mogelijkheden voor zichzelf om verder te groeien bij Draisma Dynamo. “Ik heb het goed naar mijn zin hier. Ik weet dat ik nog veel te leren heb en met een team zoals dit lukt me dat zeker. Ik hoop ook dat we af kunnen maken wat we dit jaar niet konden doen: prijzen pakken.”

Volleybalkrant.nl maandag 4 mei 2020

Foto: Draisma Dynamo/Jolien Banda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *