Neuer opnieuw ’s werelds beste keeper

By | 8 januari 2016
Neuer S04

Manuel Neuer is vrijdag voor de derde keer in successie gekozen tot ’s werelds beste keeper. In de verkiezing van de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) bleef de 29-jarige doelman van Bayern München en wereldkampioen Duitsland Gianluigi Buffon en Claudio Bravo ruim voor.
De verkiezing vond voor de 29e keer plaats. Journalisten en experts uit 50 verschillende landen brachten hun stem uit. Neuer kreeg 188 punten, nummer twee Buffon (Juventus/Italië) 78, nummer 3 Bravo (Barcelona/Chili) 45.
Zijn derde uitverkiezing tot beste keeper ter wereld bracht Neuer op gelijke hoogte met zijn landgenoot Oliver Kahn, de Italiaan Walter Zenga en de Paraguayaan José-Luis Chilavert. Enkel Buffon (vier keer) en de Spanjaard Iker Casillas (vijf keer) wonnen de eervolle onderscheiding vaker. (RK)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *