Peter Bosz laat Tel Aviv juichen

By | 10 januari 2016

Peter Bosz en Hendrie Krüzen kunnen terugkijken op een geslaagd debuut in Israël. In het Bloomfield stadion van Tel Aviv zag het Nederlandse trainersduo hun nieuwe club Maccabi Tel Aviv zondag op de achttiende speeldag in de Israëlische speelklasse met 2-1 zegevieren van Maccabi Haifa.

Maccabi’s officiële website roemde de offensieve speelwijze van de Israëlische titelverdediger. Volgens de webmaster bezorgden de geelblauwen van Bosz en Krüzen hun trouwe supportersschare bijkans een delirium…

Halverwege had de thuisclub de rivaal uit Haifa door treffers van aanvoerder Zahavi (32.) en Ben Chaim (36.) al op een onoverbrugbare achterstand gezet. Een tegengoal van Yossi Benayoun (ex-Liverpool en –West Ham United) in de 70e minuut bracht de zege van Bosz’ nieuwe werkgever niet meer in gevaar.

Door de overwinning blijft Maccabi Tel Aviv koploper Hapoel Beer Sheva op één punt volgen. Donderdag wacht Bosz c.s. de volgende opgave. Dan staat de bekerwedstrijd bij Ironi Ramat-ha’Sharon op het programma, de nummer zes uit de tweede Israëlische speelklasse. (RK)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *