Wim Bleijenberg op 85-jarige leeftijd overleden

By | 11 januari 2016

Drievoudig international Wim Bleijenberg is zondag op 85-jarige leeftijd overleden. De veel scorende spits sloot in 1963 zijn professionele voetbalcarrière in Apeldoorn af bij AGOVV. Bleijenberg was verder trefzeker in dienst van Wageningen, Rigtersbleek, Ajax, Blauw Wit en Go Ahead.

Bleijenbergs laatste grote publieke optreden dateerde alweer van 19 november 2010. Op die avond boden zijn voetbalvrienden van oud-AGOVV hem ter ere van zijn 80e verjaardag een etentje aan in de businesslounge van AGOVV-stadion. Als dank maakte Bleijenberg zich meester van de microfoon en bracht hij met een van emotie doordrenkte stem de smartlap ‘Droomland’ ten gehore. In zijn nadagen als prof bracht de bonkige aanvaller drie seizoenen door op sportpark Berg en Bos. De voormalige midvoor was ook jarenlang woonachtig in Apeldoorn.

Zoon Hans, als prof actief voor Go Ahead Eagles, Eindhoven en Vitesse, was van 2008 tot en met 2011 trainer van de Matense zondagvierdeklasser Groen Wit ’62.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *