Vandaag 28 jaar geleden

By | 14 januari 2016
pec_zwolle_1988

Zwolle ligt op dik 35 autominuten van Apeldoorn. Bijna om de hoek. Desondanks valt het aantal keren dat ik op de presentielijst stond bij een thuiswedstrijd van PEC (of FC) Zwolle nagenoeg te verwaarlozen.
Voetballiefhebbers volgen in de eerste plaats hun gevoel. Ik ook. En mijn sympathie ligt al een leven lang bij Go Ahead Eagles. Niet dat ik daarom iets tégen Olle zou hebben. In tegendeel. Maar mét PEC (of FC) Zwolle heb ik gewoonweg niets. Nooit gehad ook. En ik zal het ook nooit krijgen, ongeacht hoe leuk Ron Jans PEC laat voetballen.
Wat zich in de schaduw van die Peperbus afspeelt, heeft op mij altijd een beetje een zoutloze indruk gemaakt. Terwijl ‘we’ bij ons in Apeldorp alleszins een voorbeeld kunnen nemen aan hoe Zwollenaren topsport bedrijven. In het jaar dat ik in Kampen op school zat, reisde ik via Zwolle. Ik kwam er dagelijks. Wat ik het fijnste aan Zwolle vond? Dat ik er de trein kon pakken. Snel weer weg. Naar huis toe.
Het kan goed dat het daarmee in verband staat dat ik op een winterse vrijdagavond in de Overijsselse hoofdstad verzeild raakte. Ik durf het 28 jaar later niet met zekerheid te zeggen. Ik weet het niet meer. Het meest aannemelijk is dat het was om Feyenoord te zien voetballen. Een Feyenoord met Joop Hiele, Ben Wijnstekers, Mario Been en Regi Blinker. En Dave Mitchell in de spits. Wie kent de Australiër nog? Bij PEC speelt Jerry Cooke mee. VI beloont het optreden van de huidige AGOVV-trainer met een 7.
1-1 eindigde het feest. Maar dat, ik zeg het er eerlijk bij, heb ik moeten opzoeken.

15 januari 1988 PEC Zwolle ’82 – Feyenoord

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *