Vandaag 34 jaar geleden

By | 17 januari 2016

Ik wil niet zo ver gaan om te beweren dat vroeger alles beter was. Goedkoper was het zeer zeker. Zo kost in 1982 een kaartje voor de onoverdekte staantribune bij Vitesse welgeteld 7 gulden. Zeven piek! Omgerekend naar huidige wisselkoersen zo’n 3,25 euro. Weliswaar betreft Vitesse – SVV dan een wedstrijd in de marge van de eerste divisie, in vergelijking met tegenwoordige toegangsprijzen mag ik het gerust spotgoedkoop noemen. Die Europese eenheidsmunt waar we sinds 2002 mee moeten betalen heeft het leven niet bepaald goedkoper gemaakt. Voor 3,25 euro toegang krijgen tot een willekeurig voetbalstadion lukt tegenwoordig nergens meer.
SVV, Vitesse’s tegenstander op zondag 17 januari 1982, leeft enkel voort in de herinneringen. Een roemrucht verleden, dat wel. In 1949 versperren de Schiedammers nota bene AGOVV de weg naar de landstitel. SVV tegen AGOVV in de kampioenscompetitie lokt dat jaar 65.000 toeschouwers naar de Rotterdamse Kuip! Bij Vitesse – SVV krijg ik 34 jaar geleden op Monnikenhuize gezelschap van liefst 2000 medestanders. Dát zijn nog eens aantallen. Het levert inderdaad een bewijs dat vroeger zeker niet alles beter is.

17 januari 1982 Vitesse – SVV

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *