AGOVV schiet zich warm voor tweede seizoenshelft

By | 16 januari 2016

Na de hernieuwde afgelasting van het geplande inhaalduel in Vierhouten leefde AGOVV zich zaterdagmiddag op eigen veld uit tegen het Nijmeegse vv Krayenhoff. De nummer drie van de vierde klasse A had op het kunstgras van Berg en Bos weinig in te brengen tegen de ambitieuze Apeldoornse derdeklasser en mocht zich gelukkig prijzen dat de Blauwen zich met 8-2 nog enigszins inhielden.

Hoewel de tegenstand van vv Krayenhoff nauwelijks een serieuze graadmeter vormde, maakte het oefenpotje wel eens te meer duidelijk dat DSV’61 in de derde klasse B allerminst op z’n lauweren mag gaan rusten. Met het fenomeen Yuri Brentjens als onverzadigbare afmaker (opnieuw drie doelpunten), een fitte Julius Wille als vormgever en Stefan Derksen als ‘motor’ annex balansbewaker bezit AGOVV-trainer Jerry Cooke drie klasbakken die op derde klasse-niveau het verschil kunnen maken. Met nog eens de extra luxe van een aanvallend talent als Lars Hoekman stand-by.

Wanneer Cooke slaagt om zijn troefkaarten in de nog resterende veertien competitiewedstrijden volop uit te spelen, hoeven de huidige zes punten achterstand voor de sterke Apeldoorners geen onoverkomelijk hindernis te betekenen in hun jacht op de koploper uit Doornspijk. Voorwaarde is dan wel dat de Blauwen-verdedigers zich er eens van bewust worden dat ze hun tegenstanders niet keer op keer een vrije doortocht moeten verlenen… Defensief blijft AGOVV namelijk uitermate kwetsbaar. Zelfs tegen vv Krayenhoff. De twee Nijmeegse tegentreffers mochten andermaal gerangschikt worden onder de categorie weggevertjes.

AGOVV’s achtste en laatste doelpunt kwam overigens op naam van Patrick de Haas. De keeper maakte zich voor de gelegenheid als veldspeler verdienstelijk .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *