Vandaag 12 jaar geleden

By | 18 januari 2016

In het seizoen 2003-2004 benut Schalke 04 de winterpauze andermaal om een oefenpotje in Nederland af te werken. Vooruit dan maar weer, op naar Waalwijk. Het Schalker Jahrbuch 2004/2005 beweert dat liefst 2.000 liefhebbers op zondag 18 januari 2004 met mij de RKC-Arena bevolken. Een aantal dat mij wat aan de hoge kant lijkt. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik niet iedereen persoonlijk de hand heb geschud.
Het enige doelpunt van de middag komt op naam van Eduard ‘Edi’ Glieder. Na de finaleduels om de UI Cup (Intertoto) van 2003 biedt Schalke 04 de topscorer van tegenstander FC Superfund uit Oostenrijk meteen maar een contract aan. Niet bepaald een superstunt. De Alpenbomber is één van die talrijke S04-aankopen van wie ik me oprecht afvraag waarom hij zo nodig gekocht moest worden. Net als vele anderen voegt hij weinig toe. Die treffer in Waalwijk moet één van de spaarzame hoogtepunten als Schalke-speler zijn geweest. Hij vertrekt even snel weer als dat hij kwam.
Wikipedia meldt dat SC St. Margarethen an der Raab, de club waar Edi zijn roemruchte voetballoopbaan ooit begon, de plaatselijke Sportplatz in 2000 omdoopt tot Edi-Glieder-Stadion. Waarvan akte. Fijn om te weten dat hij op deze manier voortleeft in de gedachten van iedereen die hem uit het oog verloor.

18 januari 2004 RKC Waalwijk – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *