Willem van Hanegem tegen Johan Cruijff

By | 31 januari 2016

Vandaag 34 jaar geleden

Op de bonnefooi naar Rotterdam. ‘Gewoon’ een kaartje kopen aan de kassa. Niks geen gezeur met clubkaarten. Uitsupporters bij de Klassieker. Ruim drie decennia geleden kan veel wat tegenwoordig ondenkbaar is. Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe ik het na aankomst met de trein op Rotterdam CS meteen op een lopen moet zetten. De ME veegt de stationshal leeg een houdt daarbij geen rekening of iemand toevallig uit Apeldoorn komt.
Een memorabele middag van begin tot eind. De eerste keer dat ik Johan Cruijff in levende lijve zie voetballen! Onvergetelijk. En Feyenoord met Willem van Hanegem! Twee van de grootste Nederlandse voetballers aller tijden samen op één veld.
Meer dan 50.000 toeschouwers in een kolkende Kuip. Ik geniet als zestienjarig jochie met volle teugen. Op de tweede ring in Vak QQ. Voor 9 gulden, minder dan 4 euries! Dát zijn nog eens prijzen!
De topper in Rotterdam-Zuid eindigt in een 2-2 gelijkspel. Gerald Vanenburg en Willem Kieft brengen 020 tot twee keer toe op voorsprong. De Bulgaar Andrej Jeliazkov scoort beide treffers voor 010. Peter Boeve, de huidige trainer van csv Apeldoorn, bekleedt bij de Amsterdammers de linksbackpositie. Dát waren nog eens tijden!

31 januari 1982 Feyenoord – Ajax

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *