Hardcore hooligan onder de lat

By | 2 februari 2016

Vandaag 2 jaar geleden

In de Goffert legt Go Ahead Eagles misschien wel de basis voor een verlenging van het verblijf in de Eredivisie. De promovendus uit de Koekstad is het nieuwe kalenderjaar begonnen met nederlagen bij Cambuur en thuis tegen Ajax. De 1-1 in Nijmegen betekent dan weliswaar niet de eerste overwinning van 2014, maar wel dat de voorsprong van vier punten op concurrent NEC in tact blijft.
Het gelijkspel roept achteraf gemengde gevoelens op. De vraag in het Eagleskamp is of er nou een punt gewonnen is of juist twee verloren. Na de vroege achterstand brengt Deniz Türüc de gasten na een klein kwartiertje in de tweede helft met een wonderschoon afstandsschot op gelijke hoogte. Jammer dat Türüc in zijn Eaglesperiode veel te weinig van dit soort kunstschoten produceert.
De clash in de bloedkuul van Noviamagum gaat vooral de boeken in als de wedstrijd van een hardcore hooligan onder de lat. Omdat de Deense aanwinst Stephan Andersen nog niet speelgerechtigd is en tweede doelman te veel hinder ondervindt van een onwillige enkel moet Patrick ter Mate het Eagles-doel verdedigen. Het branieschoppertje houdt zich staande, krijgt niet overdreven veel werk. Al houdt menig collega-Eaglessupporter in het uitvak z’n hart vast wanneer de keeper kort voor tijd een bal lost en pas in tweede instantie het gevaar bezweert.
Foeke Booy is in februari 2014 nog onomstreden als trainer van Go Ahead Eagles. En ook op het functioneren van secondant Dennis Demmers heeft geen enkele fan iets aan te merken.