Tussen Berg en Bos: Synchroonzwemmen

By | 1 februari 2016

Mooi man, zo’n paginagroot verhaal in de krant over het NK synchroonzwemmen. Hartstikke leuk. Ik ben wel benieuwd of er toevallig ook nog Apeldoorners aan het spektakel hebben meegedaan. Die heb ik gemist, al kan het zijn dat ik overheen heb gelezen. Feit is wel dat verslaggevers van een Apeldoorns dagblad steeds minder aandacht besteden aan Apeldoorners. Die zijn waarschijnlijk niet zo belangrijk.

Komend weekend doen er vast en zeker genoeg sportievelingen uit Zeewolde, Hierden of Swifterband mee aan de Midwintermarathon. Ik kan nauwelijks wachten om volgende week maandag meer te vernemen van de ontberingen die deze bikkels uit de polder of de onherbergzame Veluwse bossen hebben moeten doorstaan tijdens de Acht van Apeldoorn.

Wat ook fijn is om te weten, is dat er in Harderwijk sportfotografen wonen. Deze wetenschap opent hele nieuwe werelden, het verruimt zondermeer het blikveld van elke kortzichtige Apeldoorner. Een enorme verrijking voor mijn armzalige leven. De beste sportfotograaf van Nederland woont nota bene in Apeldoorn!

Het zijn hoe dan ook spectaculaire tijden. De wereld om ons heen beweegt volop. De regio Apeldoorn deint almaar verder uit. Wat krijgen we binnenkort nog meer? Het Veluws kampioenschap strobalen stapelen op Strand Horst? De Open Flevolandse titelstrijd strontkarracen in Biddinghuizen? Of misschien zelfs wel een invitatietoernooi balkenbrij bakken in Balkbrug. Er gebeurt van alles in die almaar uitdeinende regio Apeldoorn! Behalve in Apeldoorn zelf, zo krijg ik de indruk. Los van het Stentor loopteam en de Giro telt nauwelijks Apeldoorn meer mee.

Het is werkelijk om jaloers op te worden, al die bedrijvigheid op de transfermarkt in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nijkerk. Het voetbalseizoen bij de amateurs is nauwelijks halverwege of rondom het Wolderwijd en het Nuldernauw vinden al complete volksverhuizingen plaats. Ongekend zoveel clubhoppers er in die contreien voor een paar tientjes meer van club veranderen. Zelfs wanneer zo’n West-Veluwse voetbalheld met een rugzak de wijde wereld in trekt, krijg ik dat tegenwoordig al bij het ontbijt voor mijn kiezen.

En dan mag ik uiteraard Donny van de Beek niet vergeten. Neerlands voetbalhoop in bange dagen. Achttien jaar pas! Elke Apeldoorner moet er trots op zijn dat deze toekomstige topper op slechts 45 kilometer van Apeldoorn vandaan woont. Ik schat nog drie goede invalbeurten bij Ajax, dan selecteert bondscoach Danny Blind het wonderkind uit Nijkerkerveen voor Oranje. Misschien wordt hij voor de komende interlands tegen Frankrijk en Engeland in maart al wel geroepen. Iedereen in Apeldoorn zal het weten wanneer het zover is! Er valt helaas niet aan te ontkomen.

De directeur spelersbeleid van Ajax woont nota bene in Emst, aanzienlijk dichter bij huis. Of heb ik misschien gemist dat Marc Overmars onlangs is verhuisd? Het kan natuurlijk ook zijn dat men op de sportredactie van ons plaatselijke dagblad niet over zijn telefoonnummer beschikt. Blijkbaar niet interessant genoeg. Marc een beetje kennende, kan ik me trouwens ook heel goed voorstellen dat hij niet iedereen te woord wil staan. Of speelt het mee dat de voormalige international niet uit Harderwijk komt?

Inderdaad, als sportminnende krantenlezer mis ik nogal veel tegenwoordig. En van wat ik zo links en rechts om me heen hoor, ben ik zeker niet de enige die zich stoort aan die overdaad aan sportnieuws uit Ermelo, Harderwijk, Putten en Nijkerk in mijn plaatselijke krant. Ik vind het hartstikke fijn dat Bert van Hunenstijn zijn contract verlengd heeft bij SDC Putten, vooral voor Bert zelf, maar persoonlijk ben ik meer geïnteresseerd in hoe het Rob van Hunenstijn vergaat. Of Marije van Hunenstijn.

Wat ik nou het meest kromme van alles vind: gebeurt er eindelijk eens wat opzienbarends binnen onze veelbeschreven Veluwse Bermudahoek, en dan lees ik het niét in mijn lokale dagblad! Foei toch. Nou kan wat niet is natuurlijk altijd nog komen, maar erg actueel is het niet wanneer iets, zoals onlangs het opstappen van de technische commissie van een vooraanstaande Apeldoornse voetbalvereniging, pas een maand later wordt opgemerkt.

Ondertussen ligt men aan de Arkervaart al enkele weken in een deuk. Althans de ene helft van Nijkerk, bij de andere helft kan ik me goed voorstellen dat het schaamrood op de kaken staat. Zelfs op de Boerenmaandag zal dat éne mailtje van de technische commissie nog heel wat gespreksstof opleveren. En die traditionele markt wordt dit jaar toch echt pas op 18 april gehouden. Wie weet, misschien zijn ze tegen die tijd op de sportredactie van onze plaatselijke krant ook eindelijk wakker geworden.

Ik weet niet wat het is met de hedendaagse generatie sportverslaggevers. De wijsneusjes weten alles beter. Ik lees het alleen zelden terug. Ik krijg vaak de indruk dat ze totaal geen benul hebben waar ze zich mee bezig houden. Zijn ze nou zo werkelijk slecht geïnformeerd? Of zijn ze gewoon lui en moeilijk in beweging te krijgen?

Het loopt ongeveer gelijk aan het NK synchroonzwemmen. Presteren hoeft niet. Meedoen is belangrijker dan winnen. Lang leve de lol.

© RK

2 gedachten over “Tussen Berg en Bos: Synchroonzwemmen

  1. Bloemendal

    Je hebt het grootste gelijk van de wereld, ook ik erger me elke dag weer aan de verslagen , die ver van mijn bed staan, vraag je aan een verslaggever, van de stentor waarom lees ik s’maandags geen verslag van mijn clubje uit voorst , ik lees de Apeldoorn editie , krijg je te horen , hoort niet bij Apeldoorn, dus komt dat er ook niet in, maar ja hoofd redactie zal wel in de buurt van Ermelo wonen.

  2. sudtribune

    Mark overmars woont niet in emst, maar al jaren in epe.
    waaarvan akte.
    fam.dietrich te dortmund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *