Nederlands-Belgisch onderonsje om Europese Supercup

By | 8 februari 2016

Vandaag 27 jaar geleden

In het hedendaagse Europese topvoetbal is het volstrekt ondenkbaar: een Nederlands en een Belgisch clubteam die onderling de Europese Supercup betwisten. In 1988 heetten de winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen en de inmiddels afgeschafte Europa Cup voor bekerwinnaars toch echt PSV en KV Mechelen. Wanneer de Mechelaars met al hun Nederlandse sterren (Rutjes, Hofkens, Erwin Koeman, Den Boer, Bosman en trainer Aad de Mos) in de eindstrijd niet hadden afgerekend met Ajax, was de Supercup zelfs een compleet Nederlands onderonsje geweest!
Openen de winnaars van de Champions League en de Europa League tegenwoordig het Europese balseizoen in mondaine oorden als Monaco, destijds dichten UEFA, commercie én clubs niet zo veel waarde toe aan de Supercup. Het is slechts een tussendoortje. Afgewerkt in een uit- en een thuiswedstrijd.
Een week nadat het een behoorlijke patat krijgt Achter de Kazerne in Mechelen (3-0), slaagt PSV er in de eigen Philips veste niet meer in het tij nog te keren. De 1-0 van Gillhaus volstaat niet. Zelfs Romario kan het niet verhinderen. Want ja, in februari kan het ook onder de Moerdijk wel eens een beetje koud zijn…

8 februari 1989 PSV – KV Mechelen

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *