Circus Ronaldo slaat tenten op auf Schalke

By | 18 februari 2016

Vandaag 1 jaar geleden

Schalke 04 tegen Real Madrid is natuurlijk een affiche om van te watertanden. Het Circus Cristiano Ronaldo dat voor de Champions League Gelsenkirchen aandoet. Want alle andere Galácticos ten spijt, is er bij de Madrilenen natuurlijk maar één baas boven baas: het merk CR7.
Op televisie en op internet krijg je wel het een en ander mee van de gekte rondom de Portugese boezemvriend van Badr Hari, het is wel vermakelijk om het ook eens live mee te beleven. De mate van verafgoding waaraan ’s werelds grootste voetbalsterren tegenwoordig dag in dag uit blootgesteld worden, viel nog niet zo lang geleden enkel popidolen en filmsterren ten deel. Christiano stelt voetbalsterren definitief op gelijke hoogte. De overtreffende trap van alles.
Voor aanvang van thuiswedstrijden in de Schalke-Arena glip ik meestal het laagst gelegen deel van de hoofdtribune op om de warming-up gade te slaan. Die plek leent bij uitstek om van dichtbij foto’s maken van de sterren. Wat het bezoek van de Koninklijke uit Madrid, en dan vooral dat van Ronaldo, losmaakt, zo heb ik het langs de zijlijn nog niet eerder meegemaakt auf Schalke.
Achter de boarding staat het helemaal vol met bewonderaars. Ze verdringen zich langs de scheidingsgracht om een glimp op te vangen van de buitenaardsen. Een gekkenhuis. De zindering is voelbaar. Opwinding. Pure extase. Gillende meisjes naast Arjan de Frens. Ze staan bijna te kwijlen wanneer ze de in het roze geklede Real-sterren toekijken bij hun plichtmatig uitgevoerde rek- en strekoefeningen. Alsof zich voor hun ogen een wereldwonder voltrekt. Met Cristiano Ronaldo als enige in afwijkend ornaat. Terwijl zijn mede-Galácticos stuk voor stuk een korte broek dragen, verschijnt het fenomeen in een trainingsbroek. Plus een soort deken om de nek. Supersterren onderscheiden zich immers in alles.
Maar wie neemt het hem kwalijk? Wie zó vaak het verschil maakt, vergeeft men z’n afwijkingen graag. Ook in Gelsenkirchen staat CR7 aan de basis van een Madrileense overwinning. Met zijn kopdoelpunt halverwege de eerste helft leidt hij de 0-2 zege in. Knap zoals de Portugees het keer of keer flikt, al blijft hij met z’n vervelende maniertjes natuurlijk wel een gladjanus eerste klas. Ook op dat vlak kent Cristiano z’n gelijke nauwelijks.

18 februari 2015 Schalke 04 – Real Madrid

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *