Reddingsboei drijft weer stukje verder weg voor WSV

By | 28 februari 2016

Een strafschop en een rode kaart voor linksback Burak Tekay deden WSV al vroeg de das om in de thuiswedstrijd tegen Longa ’30. In ondertal kon de rode lantaarndrager van de eerste klasse E de hierdoor opgelopen achterstand niet meer ongedaan maken. Dat de gasten hun voorsprong in de tweede helft uitbouwden tot 0-2, was feitelijk slechts van belang voor de statistieken.

Door de nederlaag zag de formatie van trainer Roberto Klomp de reddingsboei naar de veilige oever weer een stukje verder wegdrijven. Het verzuimde om in te lopen op de clubs boven zich in de rangschikking.

Een vermeende handsbal in het strafschopgebied werd WSV fataal. Scheidsrechter Midden beoordeelde dat de onlangs van csv Apeldoorn overgekomen Tekay de bal niet reglementair raakte. Behalve dat deze actie Longa ’30 een penalty opleverde, ontving de linker verdediger een gele kaart. Protest kwam de zondaar te staan op een tweede prent, en dus rood. Grensrechter WSV-Henry Kleine mocht eveneens inrukken vanwege een ‘bedankje’ aan het adres van de kleinzielige leidsman.

Na de door Simon Klein Goldewijk benutte strafschop speelde WSV’s overgebleven tiental in feite een verloren wedstrijd. Met de 0-2 van Tim Bader was het Apeldoornse verzet definitief gebroken.

Voor het cruciale moment in de wedstrijd hadden de Apeldoorners nagelaten om zelf de score te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *