Cheerleaders fleuren grauw Gillingham op

By | 28 februari 2016

Vandaag 4 jaar geleden

Het mooie aan Engeland is dat er altijd wel ergens gevoetbald wordt. Voor al die, met kazen getooide en met klompen geschoeide, oranje clowns bestaat de omlijsting van de interland Engeland – Nederland ongetwijfeld uit dat lauwe zeepsop dat ze aan de overkant van de Noordzee bier noemen. Die ‘echte’ Oranjesupporters hebben nou eenmaal weinig met voetbal, die komen enkel voor de gezelligheid.
Ik-zei-de-gek dool voorafgaand aan the international friendly op Wembley eerst twee avonden rond door de lower leagues. Van Shrewsbury op maandag gaat het de volgende dag door naar Gillingham. Voor wie het ‘echte’ Engelse voetbalsfeertje wil proeven vindt bij the Gills tegen Hereford United in de nPower League Two precies wat hij zoekt. Bijna één uur en drie kwartier duurt een treinreis vanaf St. Pancrass naar het stadje in Kent. Vanaf Gillingham Hauptbahnhof is het een kwartiertje lopen naar Priestfield Stadium, een enigszins vervallen stadion in een enigszins vervallen buurt.
nPower League Two-voetbal zoals je van nPower League Two-voetbal verwacht! Met vette worsten en burgers. Met de GFC Gems, de plaatselijke cheerleaders, die in korte, strakke broekjes met hun billen schudden. Een avond topamusement voor slechts 24 Pond, ofwel omgerekend precies twaalf kilo…

28 februari 2012 Gillingham FC – Hereford United

I was there

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *