Vitesse vleugellam tegen Willem II: 0-1

By | 28 februari 2016

Vitesse leed zaterdagavond in eigen huis een pijnlijke nederlaag tegen Willem II. Met een rake kopbal in de 62e minuut besliste Terrel Ondaan het matige duel in Gelredome in het voordeel van de Tilburgers. Voor Jurgen Streppel en zijn mannen drie belangrijke punten in de strijd om het behoud van het Eredivisieschap.

Voor de eerste keer in 25 competitiewedstrijden maakte Kevin Diks geen speelminuten voor de Arnhemmers. Trainer Rob Maas, opvolger van de in januari naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz, gaf evenals in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd twee weken eerder tegen Heerenveen de voorkeur aan aanvoerder Guram Kashia op de rechtsbackpositie. Het opstellen van drie centrale verdedigers in de defensie legde aan Arnhemse kant het aanvalsspel via de vleugels grotendeels lam.

De thuisploeg creëerde in 90 minuten nauwelijks kansen. Met een afstandsschot in de 54e minuut, dat Willem II-keeper Lamprou via de lat overtikte, kwam Nakamba nog het dichtst bij een doelpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *