AGOVV vindt het bij 0-5 welletjes in Vierhouten

By | 27 februari 2016

Een 5-0 overwinning in Vierhouten heeft AGOVV gedeeld koploper gemaakt in de derde klasse B. Dat de Blauwen het in de uitwedstrijd bij de hekkensluiter nalieten om dubbele cijfers op het scorebord te schieten, mocht de pret niet drukken. De derde opeenvolgende nederlaag van DSV ’61 bracht de formatie van trainer Jerry Cooke op gelijke hoogte met de koploper uit Doornspijk.

Ramon Wickerhoff opende zaterdag al na twee minuten de score uit een vrije trap. Na ruim een kwartier verdubbelde Yuri Brentjens de Apeldoornse voorsprong. De mooiste goal van de middag kwam op naam van aanvoerder Niels van Geerenstein, die met een fraaie lob zeker 25 meter afstand de Vierhoutense goalie verschalkte. Dat de ruststand niet ruimer in het voordeel van de gasten uitviel dan 0-3, mocht AGOVV zichzelf aanrekenen. Zo lieten Brentjens en Lars Hoekman enkele dotten van kansen onbenut.

In de tweede helft bouwden Julius Wille en Lars Hoekman de score binnen tien minuten verder uit. Voor zover dat al niet het geval was, maakte AGOVV niet nóg meer brandhout van het weerloze Vierhouten. De titelkandidaat kende genade met de thuisploeg en vond het bij 0-5 welletjes.

Vanuit Apeldoorns zicht leverde nadien enkel Hans Mulder nog een opmerkelijke prestatie. Om de overwinning te vieren, hees AGOVV’s grensrechter het stramme lijf na afloop op het grote hertenbeeld voor het Vierhoutense dorpshuis. Dat wordt nog wat wanneer AGOVV onverhoopt de titel in de derde klasse B in de wacht sleept…

Door de 3-1 nederlaag van DSV ’61 bij BAS delen de Doornspijkers en AGOVV na zeventien speeldagen de koppositie. Beide clubs staan 36 punten, vijf punten meer dan nummer drie VSCO. Het als vierde geklasseerde Sportclub Teuge heeft al elf punten achterstand op het leidende duo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *