Voetbaldwerg lokt 22.000 Oranjefans naar Ajaxstadion

By | 27 februari 2016

Vandaag 31 jaar geleden

Voetbaldwergen zijn in 1985 nog echt en met recht voetbaldwergen. Van een 7-1 uitslag in een interland tegen Cyprus kijkt niemand vreemd op. Dat de Cyprioten brutaal een voorsprong nemen, doet de wenkbrauwen bij menigeen slechts eventjes fronsen. Het Nederlands elftal zet het misstapje gauw recht. Zoals het hoort.
Oranje komt binnen de lijnen met Hans van Breukelen, Ben Wijnstekers, Ernie Brandts, Peter Boeve, Willy van de Kerkhof, Dick Schoenaker, Erwin Koeman, Ruud Gullit, Marco van Basten, Wim Kieft en Simon Tahamata. In de tweede helft wordt Gullit afgelost door een zekere René van der Gijp. Illustere namen.
Plaats van handeling voor de WK-kwalificatiewedstrijd is de Meer in Amsterdam. Met 22.000 Oranjefans op de tribunes stroomt het oude Ajaxstadion lekker vol. Met een tientje (in guldens!) voor een staanplaats mag ook gerust worden gesproken van een lekkere toegangsprijs.

27 februari 1985 Nederland – Cyprus

I was there

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *