Back Jürgen Klopp stuwt Mainz met oogkleppen op naar voren

By | 26 februari 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Misschien leveren Giovanni van Bronckhorst en ook Zinedine Zidane wel het bewijs dat topvoetballers niet per definitie toptrainers hoeven te worden. Andersom geldt hetzelfde. Toptrainers hoeven niet altijd goede voetballers te zijn geweest…
Op 26 februari maak ik met lange Kleef op weg naar Unterhaching, waar unsere Schalker een dag later aantreden, een tussenstop in Mainz. De plaatselijke FSV speelt in die dagen een bescheiden rol in de Tweede Bundesliga. In het knusse stadionnetje aan de Bruchweg behoort een zekere Jürgen Klopp tot de gangmakers. Op de instelling van de jonge Kloppo valt niets aan te merken, zijn oogkleppen verhinderen de bedrijvige back niet om voorop te gaan in de strijd en 90 minuten lang vol overgave langs de zijlijn heen en weer te draven.
In die zin levert de latere trainer ongetwijfeld een niet te onderschatten bijdrage aan de 1-0 overwinning die we de Mainzer zien behalen op Energie Cottbus. Al zal ik er maar eerlijk bijzeggen dat de wedstrijd me zestien jaar later niet meer zo heel helder op het netvlies staat geprint. Zóveel indruk hebben de blonde verdediger en de 21 andere blinden op het veld die bewuste zaterdagmiddag niet op me gemaakt.

26 februari 2000 1.FSV Mainz 05 – FC Energie Cottbus

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *