Botte scheermessen contra tandeloze leeuwen

By | 2 maart 2016

Vandaag 12 jaar geleden

Bij een confrontatie tussen een club met de bijnaam The Blades en de club met de misschien wel meest beruchte supportersschare van Engeland lijken alle ingrediënten voorhanden voor een messcherp spektakel. Zoals wel vaker wanneer de verwachtingen hoog zijn, valt de vol spanning tegemoet geziene show tegen. Sheffield United en Millwall maken er op een gure dinsdagavond in maart 2004 alles behalve een galavoorstelling van op Bramall Lane.
Voor scheermessen blijft het allemaal erg bot, terwijl de Lions (Millwall) ook al nalaten hun tegenstander met huid en haar te verslinden. Met 19.579 toeschouwers als getuige stuurt Sheffield United de beruchte gasten met een 2-1 nederlaag terug naar Zuid-Londen.
Stille getuigen zijn het allerminst, zo ervaar ik op mijn plekje op de Kop Stand, omgeven door de meest fanatieke Sheffield United-aanhangers. Van hoe de home crowd met hart en ziel met het geploeter van hun club meeleeft, gaan de oren toch behoorlijk suizen. Het blijft een hele gewaarwording om aan te horen hoe kerels van middelbare leeftijd tekeergaan. Ze schelden dat het een lieve lust is. “Fucking nightmare!”, “fucking idiot!”, “fucking booking!”, en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Het gebruikte vocabulaire laat weinig ruimte voor spraakverwarringen…

2 maart 2004 Sheffield United – Millwall

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *