Ongemakken door vroeg aanvangstijdstip

By | 3 maart 2016

Vandaag 3 jaar geleden

Je krijgt er soms wat van, van aanvangstijden van voetbalwedstrijden in Spanje. Op een zondag om twaalf uur ’s middags aftrappen is leuk bedacht in verband met rechtstreekse tv-uitzendingen. Wanneer je, zoals ik, in Sevilla logeert en in Granada een wedstrijd wilt gaan bekijken, ligt het iets gecompliceerder. De afstand tussen beide steden in Andalusië bedraagt ‘slechts’ 260 kilometer. Een treinreis neemt al gauw meer dan drie uur in beslag. Ik moet derhalve op 3 maart 2013 ’s ochtends al om tien voor zeven (6.50 uur!) vertrekken vanaf station Santa Justa in Sevilla.
In Granada aangekomen kost het bovendien de nodige moeite een bus te vinden naar het estadio Nuevo Los Cármenes. De thuishaven van de lokale voetbaltrots ligt aan de rand van de stad en van een frequente lijndienstregeling op zondagen is geen sprake. Een kijkje nemen bij het wereldberoemde Moorse Alhambra paleis, de voornaamste toeristische trekpleister ter plaatse, zit er sowieso niet in. Desondanks lukt het me tijdig het stadion te bereiken.
Mijn nalatigheid om niet vooraf online een kaartje te hebben besteld, komt me vrij duur te staan. Via internet waren de entradas vooraf beduidend goedkoper dan de 50 euro die ik nu aan de kassa moet aftikken. Voor een wedstrijd tegen Mallorca! Je moet er niet aan denken wanneer de tegenstander Barcelona of Real Madrid heet. Voor die 50 euries heb ik overigens wel een prima plek. Dat mag dan ook wel. Op de hoofdtribune. Tweede ring. Ter hoogte van de middenlijn. Ik verbaas me over de hoeveelheid toeschouwers. Als om twaalf uur het beginsignaal klinkt, zit het knusse stadionnetje zo goed als vol.
Het degradatieduel kent een spectaculaire ontknoping. Diep in de blessuretijd scoren de gasten van de Balearen de winnende 1-2. Ik druk precies het juiste moment af voor één van de beste voetbalfoto’s die ik ooit gemaakt heb. Ik zit zeker zeventig meter van het Tatort vandaan, maar krijg heel scherp in beeld hoe de bal naast de grabbelende Granada-keeper in de uiterste rechter hoek verdwijnt. Bekijk het ‘smoelwerk’ van robkruitbosch.nl maar eens goed. That’s it! Een dikke pluim voor mezelf!
Na afloop heb ik ruim twee uur de tijd om het plaatselijke busstation van Granada te vinden. Vandaar gaat de reis verder naar 200 kilometer noordoostelijk gelegen Cordoba, waar ik om negen uur (21.00 uur) ook het treffen tussen de plaatselijke Club de Futbol en Villarreal nog eventjes meepik. Gewoon omdat het kan! Ach, zo kom je nog eens ergens op een zondag in maart.

3 maart 2013 Granada CF – RCD Mallorca

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *