Clubcard van AZ voor de verkeerde wedstrijd

By | 16 maart 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Denk ik het zo mooi voor elkaar te hebben, pakt het finaal anders uit. Ik ben er zelfs clubcardhouder van AZ voor geworden… Wat is het geval? De UEFA loot twee opeenvolgende rondes voor de UEFA Cup in één keer. Daar komt uit voort dat de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Schalke 04 en Shakhtar Donetsk in de achtste finales wordt gekoppeld aan de winnaar van de tweestrijd Alemannia Aachen – AZ. Bingo! Prachtig vooruitzicht: Schalke tegen AZ! En als clubcardhouder van de Alkmaarders dicht ik mezelf wel een kans toe om een toegangsbewijs voor het duel in Alkmaar te bemachtigen. Meer kans dan wanneer ik het via Schalke zou moeten proberen. Gezien de beperkte capaciteit van de oude Alkmaarder Hout mag je verwachten dat er slechts een beperkt aantal tickets voor Duitse supporters (of Nederlandse supporters van de betreffende Duitse club) beschikbaar zullen komen.
Slimme redenatie toch? Of niet soms? Je moet er soms wat voor over hebben om je favoriete club ergens te kunnen zien voetballen. Ik hou alleen geen rekening met dat vervloekte Shakhtar Donetsk. Schalke evenmin. Dat laat zich namelijk uitschakelen door de Oekraïners! Zodoende gaat de al vol verwachting door mij tegemoet geziene UEFA Cup-ontmoeting Schalke – AZ aan mijn en Schalke’s neus voorbij.
Aangezien ik tóch in het bezit ben gekomen van die clubcard van AZ, besluit ik er dan ook maar gebruik van te maken. Dat AZ de club uit Donetsk dankzij een 2-1 overwinning wél uit het toernooi knikkert, ervaar ik slechts als een schrale troost.

16 maart 2005 AZ – Shakhtar Donetsk

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *