Ruhrpott-Maradona schakelt Ronaldo uit

By | 17 maart 2016

Vandaag 18 jaar geleden

De kwartfinale van het UEFA Cuptoernooi van 1998 is een reprise van de finale van een jaar eerder: Schalke 04 tegen Inter. De heenwedstrijd speelt zich af in een uiteraard uitverkocht Parkstadion. Zo’n atletiekbaan om het veld werkt niet bepaald sfeerverhogend. Maar bij een volle bak kan het toch behoorlijk spoken in het – inmiddels – afgedankte Schalkestadion. Belachelijk is alleen dat bij Europese duels niet de volledige stadioncapaciteit benut mag worden. Zodoende word ik door slechts 56.000 in plaats van 70.000 mensen gezelschap gehouden. Het doet desondanks niet af aan de ambiance, die is fantastisch. Een heksenketel.
Inter-vedette Ronaldo – de dikke, de Braziliaan – wordt uitgeschakeld door Yves Eigenrauch, Schalke-icoon, gezegend met de bijnaam Ruhrpott-Maradona. ‘Gegen Yves hast du keine chance’, dendert de hele avond door het Parkstadion. Titelverdediger Schalke kan het kunststukje van ruim tien maanden eerder helaas niet herhalen. Toen won het de eerste finalewedstrijd dankzij een goal van de huidige Belgische bondscoach Marc Wilmots, ofwel Kampfschwein Willy. Ditmaal houden beide clubs elkaar door treffers van invaller Michael Goossens en de Nigeriaan Taribo West met 1-1 in evenwicht.

17 maart 1998 Schalke 04 – FC Internazionale

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *