Fredje Bouma’s hoogtijdagen in Villa Park

By | 22 maart 2016

Vandaag 8 jaar geleden

In maart 2008 maak ik samen met neefje Huub Engeland enkele dagen onveilig. Op de doorreis vanuit Manchester naar London maken we een tussenstop in Birmingham. Aston Villa tegen Sunderland wordt de derde van vier wedstrijden waarbij we gedurende ons verblijf aanwezig zijn. De nummer zes van de Barclays Premier League tegen de nummer zeventien.

We zien de wedstrijd vanaf het Holte End, de verzamelplek van de fanatiekste Villans. Ik heb weleens op sfeervollere tribunes gestaan en gezeten, moet ik eerlijk bekennen. Ik vind de stemming gedurende de wedstrijd aan de lauwe kant. Meer indruk maakt de schildering van de clubhelden die de Europa Cup voor landskampioenen hoog houden op een van de muren in de catacomben. Stomtoevallig heb ik de meest memorabele wedstrijd uit de geschiedenis van de club uit Birmingham bijgewoond. In 1982. In het Feyenoordstadion. Tegenstander Bayern München. Met de winnende goal van stormram Peter Withe.

Zesentwintig jaar later beleeft ‘Fredje’ Bouma zijn hoogtijdagen van in Villa Park. Misschien dat daarom de rust overheerst op de tribunes. Dat Sunderland in een niet al te bruisend schouwspel een 0-1 zege behaalt, draagt evenmin bij aan uitbundigheid van de home crowd.

Aston Villa – Sunderland

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *