Duitsers blijven altijd Duitsers, die veranderen nooit

By | 21 maart 2016

Vandaag 26 jaar geleden

Bijna drie decennia geleden komt het vaker voor dat eredivisieclubs overwinteren in Europacuptoernooien dan vandaag de dag. Aan de grootte van Nederland is niets veranderd, toch doen ‘onze’ vertegenwoordigers op het internationale podium meer van zich spreken dan nu.

De Champions League heet in 1990 nog Europa Cup voor landskampioenen. Via het knock-outsysteem moeten Europa’s sterkste clubteams zich richting finale boksen. Zoals het hoort. Toegangskaarten kopen kan zonder clubcards en achterlijke restricties. De kaartjes zijn bovendien betaalbaar. Voor 22,50 gulden, omgerekend 10 euro, zit ik tegenwoordig nergens meer op de tribune bij een kwartfinalewedstrijd in het meest prestigieuze Europese clubtoernooi.

Ongebruikelijk is het in 1990 echter niet dat Bayern München in het Eindhovense Philips Stadion wint van PSV. In de 90e minuut doet Klaus Augenthaler de Nederlandse kampioen de das om. Duitsers blijven altijd Duitsers. Daar komt nooit verandering in…

21 maart 1990 PSV – Bayern München

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *