Fransen tonen mededogen met flets Oranje

By | 26 maart 2016

Het was maar goed dat het eerbetoon voor de donderdag overleden Johan Cruijff het voetballen vrijdagavond in de Amsterdam ArenA naar de achtergrond verdrong. Anders waren de commentaren op het optreden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk vast en zeker niet mals geweest. De 2-3 einduitslag verbloemde veel over het ware krachts- en kwaliteitsverschil tussen beide landen.

Toen in de veertiende minuut een minuut lang een indrukwekkend applaus klonk ter nagedachtenis aan ’s lands beste voetballer aller tijden, keek het in een 5-3-2 opstelling gestarte Oranje door doelpunten van Griezman (6.) en Giroud (13.) al tegen een 0-2 achterstand aan. Na het eerbetoon schakelde Frankrijk een versnelling terug en toonde het mededogen met zijn gastheer.

In de tweede helft kwam het Nederlands elftal door treffers van Luuk de Jong (47.) en invaller Afellay (86.) zowaar op gelijke hoogte. Een gelijkspel zat er niet in, dat was ook teveel geweest voor een uiterst pover Oranje-elftal. Een minuut na de 2-2 sloeg het EK-gastland via Matuidi andermaal toe. Dat uitgerekend Frankrijks nummer 14 de beslissende goal scoorde, voorzag de avond waarbij werd stilgestaan bij het heengaan van Cruijff van een passend en waardig slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *