Welsh dragons spugen geen vuur tegen Ösies

By | 26 maart 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Het weekend rond Pasen van 2005 breng ik door in het Verenigd Koninkrijk. Vijf dagen Wales en Engeland. Vijf voetbalwedstrijden. Elke dag eentje.

Na de ouverture op het oude Vetch Field in Swansea kom ik voor de tweede etappe van mijn Tour de Royaume Uni in Cardiff terecht. De hoofdstad van Wales vormt op Paaszaterdag het strijdtoneel van de WK-kwalificatiekraker tussen Wales en Oostenrijk. Nee, inderdaad geen affiche waar je de vingers spontaan bij aflikt. Maar wél een ideale gelegenheid het Millennium Stadium eens van binnen en van buiten te bekijken.

Wanneer je de hal van het centraal station uit wandelt, loop je zo tegen het immense bouwwerk aan. Je hoeft alleen Wood Street maar over te steken. Daar doemt het op: het Cardiff Arms Park. Geflankeerd door de Taff, die op deze zonnige ochtend vreedzaam achter de East stand langs stroomt. Het stadion heeft wel wat weg van een reusachtige vliegende schotel. Het torent als een kasteel boven de omliggende gebouwen uit. Al moeten Cardiffbezoekers het stadion niet verwarren met Cardiff Castle. Daarvoor moeten ze een paar minuutjes verder lopen, richting het levendige stadscentrum.

Ik ben op de bonnefooi gekomen. Zoals verwacht levert het verkrijgen van een ticket geen noemenswaardige problemen op. Voor 20 Pond bemachtig ik een zitplaats voor de eerste ring, aan de lange zijde. De voorstelling die ik er in de middaguren voorgeschoteld krijg levert me de verklaring op waarom op de vlag van Wales een draak staat afgebeeld. Wát een draak van een wedstrijd! De Welshmen en de Ösies spugen niet bepaald met vuur…

Maar ja, bij het komende EK in Frankrijk zijn ze allebei wel mooi van de partij, zowel Wales als Oostenrijk. Terwijl Nederland moet toekijken. Bijzonder pijnlijk.

26 maart 2005 Wales – Oostenrijk

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *