Hannover als tussenstop op weg naar Berlijn

By | 31 maart 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Hannover als een vrijdagse tussenstop op weg naar Berlijn. De avond voor Hertha BSC – Schalke 04 in het seizoen 1999-2000 draai ik samen met De Kleef warm bij Hannover 96 tegen de Chemnitzer FC. De hoofdstad van Niedersachsen ligt op de route, ruim 275 kilometer van Apeldoorn. Een overnachtingsadres scoren we ’s middags bij de plaatselijke VVV. Ik heb geen idee of Booking.com zestien jaar geleden al bestaat, we zijn gewoon op de bonnefooi gegaan en komen goed terecht.

Voor een stedentrip is Hannover zeker aan te raden. Wie in de buurt is, moet maar eens gaan buurten bij Ernst-August. De voormalige koning staat voor het Hauptbahnhof op een voetstuk. Als voetbalstad heeft Hannover vrij weinig te bieden. De plaatselijke Sechsundneunziger spreken weinig tot de verbeelding. Toen niet. Nu evenmin.

Hannover 96 – Chemnitz betreft een potje tussen twee middenmoters uit de Tweede Bundesliga. En zoals het klinkt, zo is het ook… Het heeft weinig om het lijf. De door de thuisploeg met 2-0 gewonnen wedstrijd speelt zich af in een troosteloze ambiance. De ruim achtduizend toeschouwers zijn nauwelijks terug te vinden in het immense Niedersachsenstadion.

31 maart 2000 Hannover 96 – Chemnitzer FC

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *