Wereldreis met een Benelux tourrailkaart

By | 30 maart 2016

Vandaag 30 jaar geleden

Eerste Paasdag 1986. Omdat ik niks beters te doen heb, besluit ik me eens over de Belgische grens te wagen. Afgezien van een gedenkwaardige Intertoto-trip met Go Ahead Eagles naar Luik twee jaar eerder, ben ik nimmer bij onze zuiderburen op voetbalvisite geweest. Drie decennia geleden kan het bovendien nog zonder noemenswaardig risico.

Het Belgische voetbal volg ik in de jaren ‘80 op de voet. Sinds we in Apeldoorn de BRT via de kabel in de huiskamer ontvangen ben ik groot fan van Rik de Saedeleer. Dankzij de successen van de Rode Duivels op het WK in Mexico zal de tv-commentator het in de zomer van datzelfde jaar definitief schoppen tot de legendestatus. Ook in Nederland geniet het Vlaamse spraakwonder een grote populariteit.

AA Gent tegen Standard is de Buffalo’s tegen les Rouches. In het oude Ottenstadion. Gigantische baggerzooi. Na het omkoopschandaal van 1984 is de sterrenploeg van Standard uit elkaar gevallen, op deze Paaszondag pakken de Luikenaars hun Gentse gastheren toch behoorlijk bij de eieren: 1-4.

Het meest memorabel is de reis naar Gent. Met de trein. Met een Benelux tourrailkaart. Een wereldreis in 1986.

30 maart 1986 AA Gent – Standard Luik

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *