Draisma Dynamo stelt Europees ticket veilig

By | 20 april 2016

De volleyballers van Draisma Dynamo hebben zich door een 3-0 overwinning op uittredend landskampioen Landstede verzekerd van de derde plaats in de eredivisie. Deze eindklassering geeft de Apeldoornse club recht in het komend seizoen recht op deelname aan Europees volleybal.

Draisma Dynamo had zaterdag in Zwolle al de eerste ontmoeting uit de best-of-three serie op z’n naam geschreven. In Omnisport had de equipe van trainer Bas Hellinga woensdagavond opnieuw weinig te duchten van de door coach Redbad Strikwerda door elkaar gehutselde Zwolse formatie. Met de setstanden 25-13, 25-23 en 25-21 stelde de thuisploeg het Europees ticket veilig.

Voor Strikwerda en zijn mannen kwam met de nederlaag een einde aan een tijdperk. Na zijn vertrek bij Dynamo won de Apeldoornse coach met de Zwollenaren drie keer de landstitel, twee keer de beker en drie keer de Supercup. Hoofdsponsor Landstede draait aan het eind van dit seizoen na deze uiterst succesvolle periode de geldkraan dicht. Eredivisievolleybal in de Overijsselse hoofdstad blijft voortbestaan, maar gaat in afgeslankte vorm verder. Het grootste gedeelte van de huidige selectie zoekt op grond daarvan zijn heil elders.

Ook Strikwerda neemt afscheid, al blijft hij in Zwolle actief. De Apeldoorner krijgt na de zomer de dames van Regio Zwolle Volleybal onder zijn hoede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *