E-mail naar Depor levert een vrijkaartje op

By | 20 april 2016

Vandaag 13 jaar geleden

Qua ligging behoort het Estadio de Riazor tot de fraaiste stadions waar ik in de loop der jaren geweest ben. Het onderkomen van Depor heeft op zich niet zoveel om het lijf, vooral de nabijheid van de Atlantische Oceaan maakt het bijzonder. Bijna aan het strand. Aan het begin (of einde, hangt af van welke kant je komt…) van de boulevard van A Coruña. Si, Spanjaarden noemen de stad op de noordoostpunt van het Iberisch schiereiland inderdaad La Coruña. Ik bevind me echter in Galicië. Vandaar de Galicische benaming.

Aan het begin van het millennium nodigt niet alleen het 75 kilometer zuidelijker gelegen Santiago de Compostela uit tot een bedevaart, Roy Makaay en zijn ploeggenoten lokken de gelovigen ook in groten getale naar Riazor. Juist in de laatste jaren van de vorige eeuw en aan het begin van het nieuwe millennium beleeft het bescheiden RC Deportivo zijn gloriejaren. Het steekt de traditionele grootmachten Real en Barça naar de kroon en doet ook op het Europese podium nadrukkelijk van zich spreken. Met de Spaanse landstitel van 2000 als hét hoogtepunt. Ook komen er in de succesperiode twee Copas del Rey (1995, 2002) en Supercopas (1995, 2000) in de prijzenkast terecht.

Voor de zekerheid stuur ik kort voor vertrek naar Galicië een mailtje naar de club of toevallig de mogelijkheid bestaat om vooraf een kaartje voor de wedstrijd tegen Sevilla te bestellen. Groot is mijn verbazing wanneer ik als antwoord de mededeling krijg dat ik op de wedstrijddag een ticket kan komen ophalen. Gratis! Voor niks! Ik moet me een uur voor aanvang melden bij een ingang van het stadion. Aldus geschiedt. En ja hoor, ik krijg daar een entreebewijs in de handen gedrukt en mag als gast van de club het duel tegen Sevilla FC bijwonen. Precio: 0,00 Euros. Prima zitplaats. Ter hoogte van de middenlijn.

Door dit gulle gebaar kan ik niet zeggen dat ik waar voor mijn geld krijg… Ik vermaak me nochtans kostelijk aan de boorden van de Atlantische Oceaan. Onder meer door twee treffers van Makaay, die dat seizoen met 29 goals de Gouden Schoen verovert, zetten Los Blanquiazules de gasten uit Andalusië met 3-1 opzij.

Bij mijn vertrek een dag later raak ik op het vliegveld nog in gesprek met Nikos Machlas, op dat moment onder contract staand bij Sevilla. De Griekse goleador zit er met zijn ploeggenoten te wachten op de vlucht naar huis.

20 april 2003 Deportivo La Coruña – Sevilla FC

I was there..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *