Europees kampioen in wording geeft voorproefje in de Kuip

By | 29 april 2016

Vandaag 29 jaar geleden

De 2-0 overwinning tegen Hongarije brengt deelname aan het Europees kampioenschap van 1988 in West-Duitsland voor het Nederlands elftal een stuk dichterbij. Alles lijkt rozengeur en maneschijn op een mooie voorjaarsavond in de Kuip. Het ‘bombardement’ tegen Cyprus zal pas een half jaar later plaatsvinden…

In Rotterdam-Zuid worden de contouren zichtbaar van wat in 1988 leidt tot een onvergetelijke Oranje-zomer. Het publiek in een vol Feyenoordstadion krijgt 29 jaar geleden alvast een veelbelovend voorproefje. Ik behoor tot de 50.000 die een Europees kampioen in wording gadeslaat.

Van het elftal dat de Magyaren in de Kuip verslaat zullen Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Adri van Tiggelen, Jan Wouters, Ruud Gullit, Arnold Mühren, Gerald Vanenburg en Marco van Basten er op 25 juni 1988 ook bij zijn als het Nederlands elftal geschiedenis schrijft en zich kroont tot Europees kampioen. Een goed stel hoor!

29 april 1987 Nederland – Hongarije

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *