GA Eagles schiet zich warm voor nacompetitie

By | 29 april 2016

Enigszins geflatteerd was de uitslag wel. Aan het goede gevoel dat spelers, technische staf en supporters van Go Ahead Eagles overhielden aan de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016, deed het weinig af. Een 4-1 overwinning op NAC betekende voor de Deventenaren hoe dan ook een lekkere opsteker in de aanloop naar de Jupiler Play-offs.

Go Ahead Eagles bleef vrijdagavond niet alleen voor het tiende opeenvolgende  duel zonder nederlaag, een eenvoudig rekensommetje leert dat Hans de Koning en zijn mannen 360 minuten (evt. verlengingen niet meegerekend) verwijderd zijn van een terugkeer in de Eredivisie. Door de vijfde plaats in de eindrangschikking van de Jupiler League mag de degradant de eerste ronde van de play-offs overslaan. In de dubbele ontmoeting in de halve finales tegen VVV Venlo kan de Eredivisiedegradant van afgelopen jaar een eerste stap zetten op de weg terug naar het hoogste niveau. Het tweeluik met de Venlonaren beleeft op vrijdag 13 mei deel één in de Adelaarshorst, drie dagen later volgt de return in Limburg. De winnaar plaatst zich voor de finalewedstrijden op donderdag 19 mei en zondag 22 mei.

Voor een nagenoeg uitverkocht stadion aan de Vetkampstraat schoot Go Ahead Eagles zich alvast warm voor de nacompetitie. Darren Maatsen, Leon de Kogel (2) en invaller Elvio van Overbeek schoten de trefzekere thuisploeg langs NAC. Met de tussentijdse 3-1 in de 83e minuut redde Van den Weg de Bredase eer.

Een mooi moment voltrok zich in de 61e minuut toen supporters van beide clubs een minuut lang applaudiseerden ter nagedachtenis aan de onlangs op 61-jarige leeftijd overleden moeder van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *