Bange voorgevoelens De Koning komen uit

By | 3 mei 2016

Vandaag 3 jaar geleden

FC Volendam staat al met anderhalf been in de Eredivisie. Voor aanvang van de laatste speeldag hebben de wijdbroeken twee punten voorsprong op Cambuur. Ook het doelsaldo is veel beter dan dat van de Friezen: +29 ten opzichte van +14. Een gelijkspel in Deventer volstaat om de titel van de Jupiler League te veroveren.

Half Volendam is uitgelopen en zit in de Adelaarshorst op de tribunes. Ook buiten het uitvak is er veel oranje zichtbaar. Go Ahead Eagles heeft verzoeken uit het palingdorp om extra kaarten gehonoreerd. Het kan niet meer mis gaan, het optimisme onder de uitsupporters is groot. Al heeft Hans de Koning, met wie ik voor aanvang bij de persruimte toevallig een paar woorden wissel, zijn bedenkingen. Ik ken de Volendam-trainer (en huidig Eagles-coach) uit zijn tijd bij AGOVV. Voor De Koning zou promotie de kroon op zijn trainerscarrière betekenen. Ondanks mijn sympathie voor Go Ahead Eagles, gun ik het Hans van harte. Topgozer. Hans zelf heeft er toch een hard hoofd in, zo verklapt hij. Hij verwacht een heet avondje aan de Vetkampstraat.

De bange voorgevoelens van de trainer komen uit. Kuwas brengt Volendam wél vroeg op voorsprong, daarna gaat het mis. Door goals van Kolder (2) en Antonia bederft Go Ahead Eagles het Volendamse kampioensfeest. Cambuur, dat bij Excelsior wint, gaat volkomen onverwacht met de felbegeerde hoofdprijs aan de haal. De gedoodverfde kampioen druipt met de staart tussen de benen af uit Deventer.

De flow waarin Go Ahead Eagles op die bewuste vrijdagavond terechtkomt, houdt aan. Welke gevolgen dát heeft, daar komen de arme Hans de Koning en FC Volendam 23 dagen later achter…

3 mei 2013 Go Ahead Eagles – FC Volendam

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *