Peter Bosz na verloren bekerfinale naar Ajax

By | 24 mei 2016

Peter Bosz is er dinsdagavond met Maccabi Tel Aviv niet in geslaagd om de Israëlische voetbalbeker te winnen. In Jeruzalem ging de equipe van de Apeldoornse trainer met 1-0 onderuit tegen hetzelfde Maccabi Haifa die ze zaterdag voor de competitie nog met liefst 6-0 oprolde.

Voor meer dan 30.000 toeschouwers in het Teddi Malcha Stadium deed een goal van Han Ezra in de 35e minuut de favoriet de das om. Nadat Maccabi Tel Aviv afgelopen weekend al de landstitel moest laten aan Hapoel Beersheva grepen Bosz en zijn mannen ook naast de State Cup.

Het betrof nota bene de eerste nederlaag die Bosz sinds zijn aanstelling in Tel Aviv leed met Maccabi. En meteen de laatste. Kort na afloop van de verloren bekerfinale verscheen op Maccabi’s website het bericht: בוס עוזב את מכבי ת”א ומצטרף לאייאקס, in het Engels vertaald als: Peter Bosz leaves Maccabi Tel Aviv to join Ajax. De definitieve bevestiging dat de Apeldoorner Frank de Boer opvolgt in de Amsterdam ArenA.

Sinds hun komst in januari zaten Bosz en zijn assistent Hendrie Krüzen in totaal 25 wedstrijden op de bank bij de Israëlische topclub: 19 competitieduels met 12 overwinningen en 7 gelijke spelen; 6 bekerwedstrijden met 5 overwinningen en 1 nederlaag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *