‘s Lands sterkste amateurclub niet de sterkste

By | 25 mei 2016

Vandaag 3 jaar geleden

De tweede finalewedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap van Nederland. Een week eerder op sportcomplex De Krom in Katwijk heeft Achilles ’29 de Katwijkers alle hoeken van het veld laten zien, maar blijft het wonderwel 0-0. Keeper Atam Koroglu houdt de zaterdagkampioen vrijwel in z’n eentje op de been.

Voor de return bestaat er op De Heikant weinig twijfel dat Achilles ’29 z’n titel van 2012, toen het Spakenburg vermorzelde, verdedigt. De overmoedige favoriet echter komt van een koude kermis thuis. En niet zo’n klein beetje ook. De zondagkampioen wordt op de eigen akker ouderwets weggecounterd: 0-3. Het oppermachtige Groesbeekse ensemble gaat derhalve niet op herhaling. Geen hoofdprijs voor ’s lands sterkste amateurvoetbalploeg van 2013. Katwijk verovert  toch wel verrassend de algehele landstitel bij de amateurs. Discotheek De Linde hoeft niet te worden afgehuurd voor een spetterend kampioensfeest.

25 mei 2013 Achilles ’29 – VV Katwijk

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *