Met sponsorkaart tussen het Essent-personeel

By | 24 mei 2016

Vandaag 15 jaar geleden

De finale van de Amstel Cup, waartoe de KNVB beker in 2001 is verbasterd. Eduard heeft sponsorkaarten op de kop getikt. Aldus nemen we voor de speciale gelegenheid plaats tussen personeel en relaties van Essent, het energiebedrijf dat de Enschedese voetbaltrots in dat pre-Munstermantijdperk ondersteunt. Kicken. Reuzegezellig. Met Karel van de repro-afdeling en Loes van de administratie. Ik voel me er helemaal thuis, al voldoe ik zonder stropdas niet helemaal aan de dresscode. Écht voetbalpubliek…

In de volle Kuip hebben de Twentse supporters duidelijk de overhand. Naar verluidt 32.000 boeren, burgers en buitenlui hebben zich vanuit Tukkerland in Rotterdam gemeld. Met de harde kern van Essent naast Vak P als het puikje van de zalm. Hand in hand kameraden!

De eindstrijd tussen PSV en FC Twente wordt een lange zit. Na 90 minuten staat het 0-0. Ook in de verlenging wordt niet gescoord. De beslissing valt pas na strafschoppen. PSV neemt een 3-1 voorsprong, maar geeft de voorsprong onbegrijpelijkerwijs uit handen. Dennis Hulshoff, cultheld uit Deventer, brengt de underdog uit Enschede op voorsprong: 3-4. Sander Boschker stropt drie strafschoppen achter elkaar. Daardoor grijpt PSV in 2001 naast de dubbel.

24 mei 2001 PSV – FC Twente (finale KNVB beker)

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *